2010 – Έντεκα Μανιασμένες Ρέγγες

Regges

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Στις μέρες μας, αστείοι άνθρωποι χειρίζονται πολύ σοβαρά θέματα, με συνέπειες οδυνηρές για όλους μας. Η παρέα των «Αστούρθων» όμως είναι ανάποδη: παίρνει τα αστεία της πάρα πολύ στα σοβαρά. Ένας θίασος ανθρώπων που ασκούν διάφορα αξιοπρεπή επαγγέλματα ξενυχτάει τα βράδια σκεφτόμενος πώς γίνονται εγχειρίσεις με το τσεκούρι, πώς σεκλετίζεται ένα τζίνι, τι γίνεται όταν μια περίεργη μεσαιωνική ισπανίδα μαστιγοφόρος έχει λόγο για τις φυσικές μας ανάγκες, όταν ο σουλτάνος είναι όχι μόνο αιμοδιψής, άδικος, φονιάς και τύραννος, αλλά και τελείως καραφλός, ή, τέλος, πώς επιβιώνει κανείς ανάμεσα σε μανιασμένες ρέγγες.
Οι «Αστούρθοι» είναι θίασος καλοκουρδισμένης συνεργασίας (τόσο καλής, που τρίβω τα μάτια μου και χαίρεται η καρδιά μου) και είναι πάνω απ΄ όλα θίασος αγαπησιάρης. Η πληροφορία αυτή δεν είναι εξωκαλλιτεχνική. Πιστεύω πως αυτό που παρουσιάζεται κάθε φορά, αυτό που αποπνέει κάθε παράσταση, είναι το ποιοι είμαστε. Έτσι, η κατ’ εξοχήν τέχνη της ψευδαίσθησης, το θέατρο, δεν λέει ποτέ ψέματα. Η πονηριά και η αφέλεια, η λεπτότητα και η ωμότητα, η προσποίηση και η ειλικρίνεια είναι πρωτίστως χαρακτηριστικά ανθρώπων, πριν να γίνουν αδυναμίες ή προτερήματα έργων. Τα πρωτεία αυτής της διάθεσης κατέχει βεβαίως η Ντίνα, που κάνει όλες τις δουλειές να μοιάζουν σαν παιχνίδι. Καλώς ήρθατε να μας γνωρίσετε, λοιπόν, σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!
Κωνσταντίνος Πουλής
Τα μονόπρακτα που θα παρακολουθήσετε γράφτηκαν υπό την καθοδήγησή μου στο σεμινάριο Συγγραφής Θεατρικού Έργου, στη «γλωσσολογία», που φιλοξένησε ευγενώς όπως πάντα και τις αρχικές πρόβες μας. Ευχαριστούμε λοιπόν τη διευθύντρια της σχολής Γεωργία Παπαδοπούλου, και ευχαριστούμε τον Νίκο Δαφνή και το θέατρο «κάτω απ’ τη γέφυρα» για την παραχώρηση πλείστων σκηνικών αντικειμένων, τον Κώστα Καρούλη, τον μουσικό πριονιστή Νίκο Γιούσεφ, την Εύα Μορώνη και την εταιρεία «Φουντούλης Home» για τα υφάσματα.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πουλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντίνα Μαυρίδου
Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Διαμαντέα, Έρρικα Φουντούλη
Κοστούμια: Νικολέτα Λυσαίου
Σκηνικά: Ντίνα Μαυρίδου, Κωνσταντίνος Πουλής
Κίνηση: Έρρικα Φουντούλη
Μουσική επιμέλεια: Φίλιππος Λούβαρης
Επιμέλεια κειμένων προγράμματος: Κέλλυ Κική
Σχεδιασμός προγράμματος: Ράνα Μουράτη
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Κεντρωτάς
Φωτογραφίες: Χρήστος Κεδράς, Γιάννης Κεντρωτάς, Αθηνά Λιάσκου
Παραγωγή: ΑΣΤΟΥΡΘΟΙ

Το Πρόγραμμα Παράστασης εδώ.

Βίντεο Παράστασης.

Φωτογραφίες:

11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες
11 Μανιασμένες Ρέγγες